Най-добрата българска състезателка в борбата Станка Златева разкри каква е причината да прекрати кариерата си. Тя обяви, че слага точка в началото на годината, само няколко месеца преди Олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

"Травмите ми са много, имах проблеми с глезените, с коленете, правеха ми операции на тях. Но последната травма в кръста вече започна да ми прави много проблеми. Тя се възпали и започна да влияе на глезените и коленете ми."

"Слагах инжекции, но не е същото. Не мога да тренирам така, както преди. Но вече се успокоих, имаше един момент, в който не знаех ще спирам ли, ще продължавам ли. Сега ми е по-добре", сподели Златева пред ТВ Плюс. 

Звездата ни в борбата е многократна световна и европейска шампионка, като голямата липса в кариерата ѝ е именно олимпийската титла. Досега тя има два сребърни медала от Пекин и Лондон, но явно няма да може да се пребори за злато. 

"Няма начин да не съжалявам. Имах възможност на два пъти да взема златен медал на Олимпийски игри, но не се получи. За това ще съжалявам, но и се примирявам, че просто не е било писано. При подготовката съм се чувствала много добре, но там вече е психика. Това е голямо първенство, което го чакаш четири години", сподели още Златева.