След три категорични победи Станка Златева стигна финала при 72-килограмовите на турнира по свободна борба в полската столица Варшава.

Още на старта трикратната световна и четирикратна европейска шампионка тушира канадката Лич Калахан, а после надви и рускинята Гюзел Манюрова.

В полуфиналите Златева срази и завърналата се на тепиха петкратна №1 в света Киоко Хамагучи (Япония).

На финала по-късно в четвъртък олимпийската вицешампионка ще спори с рускинята Екатерина Букина, която преди това се справи със сънародничката си Алена Стародубцева.

При мъжете бронзовият медалист от олимпийските игри Радослав Великов (55 кг) загуби в четвъртфиналите от Виктор Лебедев (Русия), но продължава в репешажите за бронза.

Приятна изненада поднесе Николай Куртев, който на старта при 66-килограмовите срази бронзовия медалист от олимпиадата Отар Тушишвили (Грузия), а след това тушира и арменеца Артур Аракелян. В четвъртфиналите обаче националът бе спрян от олимпийския шампион Рамазан Сахин (Турция), но също продължава в репешажите.

В същата категория Димитър Георгиев загуби в първия кръг от олимпийския шампион Сахин. Турчинът обаче стигна финала и даде шанс на нашия борец да спори в репешажите.

При 96-килограмовите Николай Щерев отстъпи пред иранеца Саид Абрахами, който обаче го изведе в репешажите.

От надпреварата отпаднаха Георги Средков (96 кг) и Елина Васева (63 кг).

В петък продължава надпреварата в останалите категории, като на тепиха ще излезе и бронзовия медалист от олимпиадата Пекин 2008 Кирил Терзиев (74 кг).