Двукратната световна шампионка по борба Станка Златев бе отличена от Пресклуб България за спортист на месец септември. Златева получава този приз за трети път в своята кариера след април и октомври 2006-та година. Националката събра 12 гласа от журналистите в конкуренцията на световния ни шампион по вдигане на тежести Иван Стоицов и европейската ни медалистка в гребането Румяна Нейкова, който получиха по 5 гласа.

„Благодаря за признанието, което ми давате. Надявам се догодина след Пекин пак да има повод да ме изберете”, заяви Златева.

„Предстои ни още по-тежка работа, защото съперничките вече познават Станка”, пък коментира личният треньор на състезателката ни по борба Симеон Щерев и добави: „Много се радвам, че още един път Станка стана спортист на месеца. Тя надви страхотни състезателки на Световното и заслужава, защото нейната класа се видя на шампионата на планетата. Трябва да продължи победната серия и на Олимпиадата.”

Симеон Щерев разкри още, че в Китай се подготвят по 600 състезателки в категория и първите 16 отиват на лагер, а само една участва. „А ние сме само аз и Станка”, призна Щерев подчертавайки значимостта на постижението на българката да се справи с тази жестока конкуренция.

„Радослав Великов беше готов за бронз на Световното, въпреки че не беше готов за самото първенство. Надявам се в предстоящите турнири да вземе виза за Олимпиадата. Мишо Ганев поправи подготовката си и се готви сериозно. На турнира в Армения ще участва Радослав Великов и ще говоря с Бързаков и Паслар, за да пътува и един от тях двамата. Там за първо място наградата ще е 3000 долара”, каза още Симеон Щерев, а по повод предстоящата анкета за Спортист на годината заяви: „Дали Станка Златева заслужава да е номер 1 ще решите вие журналистите, ние си свършихме нашата работа. Само ще добавя, че не може световен шампион да не е в десетката.”