Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Пекин Станка Златева трудно преживява загубата на финала в турнира по борба в категория до 72 килограма. Двукратната световна шампионка даде специално интервю за Гонг след като опита да се успокои от емоциите.

„Не, аз не съжалявам, но просто изпуснах златна възможност. Един път ще ти се случи да стигнеш до там и да не направиш нищо на финала. Аз всъщност това направих на финала – нищо. Времето ще покаже. Какво да кажа – изпуснах златна възможност и е нормално да съжалявам. Аз не се чувствам доволна от себе си. Как да се радвам като не се чувствам доволна от себе си. Така като всички очакваха златото, аз не можах да го взема. Сега трябва да си почина малко”, заяви развълнувана Станка Златева.

Треньорът й Симеон Щерев и присъстващите от българската делегация и даваха кураж дълго след финала.

„Още не знам какво става с мен и къде се намирам. Има световно първенство, но сега още нищо не мога да кажа. Може би тази загуба трябваше да дойде по-рано, за да разбера какво е да загубиш, а не на една такова голямо първенство аз да не мога да се мотивирам. Не знам какво ще стане. Може тази загуба да ме мотивира, може – да ме разочарова и нищо да не направя вече. Всяко първенство е различно. Сега не успях и не знам какво ще стане занапред. Може никога повече да не взема медал, а може и да ги надвия всички. Искам да си почина и тогава ще решавам какво ще стане с мен”, завърши Златева.