Премиерът Сергей Станишев създаде работна група, която да предложи единен подход за модернизация и управление на всички спортни обекти и съоръжения, научи Гонг от пресслужбата на Министерски съвет.

Министър-председателят Сергей Станишев създаде работна група, която в 8-месечен срок трябва да предложи на правителството единен подход за модернизация, стопанисване и управление на всички спортни обекти и съоръжения при запазване на тяхното предназначение и гарантиране на обществения интерес при ползването им.

Председател на работната група е съветникът на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентина Гайдарова. Членове са заместник-министрите на вътрешните работи Камен Пенков и Раиф Мустафа, експерти от администрацията на Министерския съвет, на министерствата на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството, на образованието и науката, на транспорта, на отбраната, на ДАМС и заместник областния управител на София Сталин Генадиев. За консултации и участие в работата си те могат да канят представители на спортните организации, ползващи спортната база – БФС, ПФЛ, БОК, федерациите по волейбол, баскетбол, лека атлетика и т. н.

Експертите трябва да изготвят списък на недвижимите имоти – спортни обекти и обекти за социален туризъм, предоставени за управление на съответните ведомства, като бъде включена и информация за разпоредителни сделки, договори за наем, извършени ремонти и подобрения след изграждането им. Работната група ще изготви и предложи критерии, на които трябва да отговаря даден спортен обект за включването му в списъка на спортните обекти, предвидени за изграждане и експлоатация чрез публично частно партньорство.