Световната шампионка на 200 метра едноместно кану Станилия Стаменова призна, че с опита в международните състезания е започнала да подхожда по-умно и да се съхранява за финала.

Стаменова взе приза за спортист на месец август в традиционната анкета на Пресклуб България.

Шампионката от Милано спечели убедително гласуването на родните медии, събирайки 14 от техните гласове. На второ и трето място останаха съответно лекоатлетката Габриела Петрова с 9 и европейския шампион по бокс Даниел Асенов. Освен Стаменова, първо място в анкетата за месец август спечели и нейният треньор Николай Бухалов.

„Така ни тръгна годината на основни събития да завоюваме първи места. Започна да ми харесва тази позиция. Благодаря на всички, които са гласували за нас, защото това е едно признание за целия ни труд през годината. Това е една сбъдната мечта да застана като един от най-елитните спортисти на България“, заяви световната шампионка.

Станилия Стаменова и Николай Бухалов

източник: БГНЕС

Относно какво е успяла да подобри в своето представяне, за да достигне до титлата, Стаменова сподели: „С натрупаната рутина от международните състезания започнах да възприемам гонките по по-различен начин и по-зряло. Вече подхождам по-умно и съхранявам най-добрата си форма за финала, усещам конкуренцията в отделните фази. И от психологическа гледна точка имаше позитиви за самото състезание. Стартирах световното със самочувствие, защото знаех какво сме подготвили и какво мога.“ /БГНЕС