Световната и европейска шампионка по кану Станилия Стаменова подкрепи летоатлетката Габриела Петрова, за която се разбра, че е дала положителна допинг проба за веществото мелдоний. Стаменова, която е спортист Номер 2 на България за 2015-а година публикува в профила си в социалната мрежа Facebook емоционално послания, отправено към спортист Номер 1 Габи Петрова.

“За всеки един спортист, наравно с таланта, е важно да има отговорност, самодисциплина и безрезервна вяра в собствените си възможности! Познавам Габриела Петрова от дълги години и от позицията си на бивша лекоатлетка, която не веднъж е била пряка свидетелка на старанието, което полага, вярвам и знам, че тя е изключителен професионалист и всичко, което е постигнала е с цената на жесток труд. Жалко, че в навечерието на "Олимпийските игри", когато тя трябва да жъне плодовете на дългогодишната си работа, психически и емоционално бива срината”, пише Станилия Стаменова и продължи:

“Искрено се надявам по никакъв начин да не бъдат спрени състезателните й права и решението на международната антидопингова агенция да е в нейна полза. Тежък момент, но й пожелавам да не пада духом и да се запази здрава и отправям подкрепата си публично, за да ви призова и вие да я окуражите, защото с успехите си, тя прославя именно нас и България!”