Световната шампионка в спринта и сребърна олимпийска медалистка Тори Боуи е починала след усложнения при раждане, стана ясно след направената аутопсия. 32-годишният американска лекоатлетка изненадващо загуби живота си в началото на май, което породи множество спекулации за причината.

В крайна сметка патолозите от Кливланд Клиник потвърждават, че Боуи е била бременна в осмия месец е и била в процес на раждане, когато е настъпила смъртта. Според доклада спринтьорката е получила респираторни промени, както и пристъпи вследствие на рязко покачване на кръвното налягане. В заключението на лекарите се казва, че смъртта на Боуи е естествена.

Световната шампионка на 100 метра от 2017 година бе намерена мъртва в дома си в Уинтър Гардън, Флорида, на 2 май. На Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 американката завърши втора в късия спринт след Илейн Томпсън с време 10,83 сек, а Шели-Ан Фрейзър-Прайс беше трета. На тези игри Боуи спечели и бронз на 200 м и застана начело на щафетния квартет на САЩ на 4х100 м, който печели злато.

Боуи остава единствената американка, спечелила олимпийска или световна титла на 100 м, след Кармелита Джетър през 2011 г. По-късно Боуи отново се включи в скока на дължина и стана четвърта на световното първенство през 2019 г. в последното си голямо състезание.