Българският ансамбъл при жените спечели сребърните медали в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в Арена Армеец София. Грациите ни получиха общ сбор от 35.250 точки, въпреки отличното си представяне.

Златото грабна състава на Русия. Сборная има по-високи оценки и в двете композиции (18.000 на бухалки и 17.800 с ленти и топки) и общ сбор от 35.800 точки. На второто съчетание Русия допусна груба грешка, но въпреки това получиха много висок бал.

Съдиите отредиха оценка от 17.550 за възпитаничките на Ина Ананиева за композицията с ленти и топки след много лека неточност, а за изпълнението с пет чифта бухалки са с втора оценка от 17.800 точки.

Въпреки всичко, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова получиха заслуженото от публиката, която ги посрещна и ги изпрати на крака и под изключително бурни аплодисменти.

Българският тим отстъпи от миналогодишните си позиции в София, с оглед на спечелените златни медали в многобоя в предишните три издания на турнира. С участието си във втория ден обаче грациите могат да превърнат деня в истински празник, като зарадват публиката с нови отличия.

Ансамбълът ни се класира за финалите на двете композиции, които са насрочени за неделя. Надпреварата във втория ден стартира в 15.00 часа със състезанието именно при ансамблите.

С бронза се окичи ансамбълът на Италия със сбор от 34.800 точки.