Два медала в движенията плюс четири четвърти места в двубоите записаха  българските кадети на продължаващото в Прищина Европейско  първенство по вдигане на тежести, съобщава официалният сайт на БФВТ.

В кат. 63 кг при 15-годишните представителката на хасковската школа Габриела Кирева се нареди четвърта в двете движения и в двубоя. В  изхвърлянето с три успешни опита възпитаничката на треньора Живко Архондев постигна 65 кг, но после два пъти не успя да изтласка 81 кг и  със записаните 75 кг завърши с двубой 140 кг. Шампионката е от Италия, пред две туркини.

Четвърта в общото класиране на кат. 58 кг при 17-годишните остана и  Цветелина Стоянова, която се подготвя в русенската школа. С 98 кг  Стоянова грабна бронза в изтласкването, но резултатът й от изхвърлянето  – 74 кг, я нареди трета в общото класиране със 172 кг.

Цветелина тренира  при Радослав Атанасов и Кръстина Атанасова. Златото и среброто в тази  категория са за Румъния, а бронзът за Полша.

Сребро в изхвърлянето спечели Стефчо Христов в кат. 85 кг при  по-младите. Стефан, който тренира при Живко Николов във Варненската  школа, е вицешампион в първото движение със 115 кг, в изтласкването  записа 131 кг, което го нареди четвърти в двубоя с 246 кг.

И още едно четвърто място – за Ален Садързански в кат. 77 кг при  17-годишните. Възпитаникът на пловдивския треньор Борислав Налбантов  изхвърли 90 кг, след това изтласка 118 за да завърши с двубой 208 кг.

Така общо в двубоите досега България остава с 4 медала от шампионата в  Прищина – златен на Ивана Петрова и бронзови на Мария Димитрова, Ангел  Русев и Виктория Станева. Първенството в Косово продължава до събота.