Днес светът се обединява в името на здравето. Спортът застава на първа линия, за да се противопостави на обездвижването, слабия имунитет и тревожността, съпътстващи ковид реалностите, в които живеем. До него се нареждат спортисти и треньори, диетолози и нутриционисти, спортни блогъри и инфлуенсъри, сплотени от кампанията на Nike #BackToSport.

За ежедневие, мотивирано с упражнения и движение, за тренировъчни и хранителни програми, които да ни направя по-силни и по-издръжливи, за съпричастност – такива вдъхновяващи призиви четем в международните медии и по стените в профилите на спортни инструктори и активно спортуващи, които подкрепят #NIKE в посланията на марката за свят с повече физическа активност.

България се включва в кампанията #BackToSport със силно мъжко присъствие. Ванко Георгиев, атлет, треньор и фитнес инструктор, се присъединява към световното семейство от спортуващи с увереност, че именно спортът е движещият механизъм, който ни кара да вървим напред.

В своето видео, заснето с подкрепата на Nike, той казва: „Аз съм винаги с екипен дух и винаги фокусиран върху целта си. Отрано се научих, че нищо не е сигурно. Оттогава тренирам много всеки ден. Експериментирам със своите възможности, с тренировките. Сега светът ни постави пред изпитания, показавайки ни от какво сме направениКъдето и да е, когато и да е, както и да е, тренирайте! И когато светът стане безопасно място отново, нищо не би могло да ни спре.“

Ванко Георгиев (PUMP&RUN) е основател на уникалната методика PUMP & RUN, която комбинира силови упражнения с лека атлетика. Завършил е магистърска програма “Спорт, фитнес, здраве” в НСА. Повече от 13 години се занимава с нестандартни тренировки, които имат за цел да поддържат добрата спортна форма, даваща самочувствие и жизненост. Той спортува от ранна детска възраст, а спортът му носи решителност, здраве и възможности за развитие. Неговият профил vanko_pumprun в Инстаграм е последван от повече от 20 хиляди приятели на спорта и здравословния начин на живот, а много български медийни звезди се доверяват на знанията и опита му като треньор и ментор. 

Nike

източник: Nike

Ванко застава зад мотото #BackToSport  и инициативата на Nike с увереност, че личните му спортни достижения, амбиции и професионални съвети ще инспирират мнозина да подобрят качеството си на живот и да надскочат собствените си лимити дори в трудни времена като настоящите. Защото пандемията и наложените ограниченията са преди всичко предизвикателство към телата и умовете ни, с които можем да се справим. А когато животът ни събере отново, нищо няма да ни спре да покажем най-доброто от себе си, обединени от трансформиращата сила на спорта.

С @nike ви приканваме да се върнете в играта #BackToSport #NothingCanStopUs