Националната спортна база “Спортпалас” официално може да бъде открита на 31-и май. Това заяви на пресконференция във Варна днес министърът на спорта Свилен Нейков.

Поводът за самата пресконференция бе друг-Световната купа по скачанане на батут, която се провежда в момента в морската столица .

Всичко в базата „Спортпалас” се привежда в олимпийски размери. „Правим басейн с 5 коридора, 25 метра. Имаме 9 стаи конкретно за хора с увреждания, оборудвани по последни стандарти. Базата разполага със стадион, лекоатлетическа писта, тенис кортове. Пригодена е за спортовете борба, джудо, бокс и др. Инфраструктурата е изцяло нова.”, казо министър Нейков. Общо между 70-120 души ще може да поема “Спортпалас” при необходимост. Желанието на министъра на спорта е тази база да се превърне отново в една от най-добрите спортни бази у нас и да помага и да служи на спорта.

По отношение „Юнашкия салон” във Варна Свилен Нейков призна, че се обмислят сериозни идеи, но но сградата е в много лошо състояние и е наложителен ремонт. Има идея сградата да се превърне в музей на спорта, в едно приятно място, в културен център със спортни мероприятия. Що се отнася до стопанисването му, предстои да се преценява каква ще е посоката му на управление.