Спортните клубове на ЦСКА поискаха днес оставката на министър Петър Стойчев заради търкания между двете страни за базите на отборите.

Председателят на ОСК ЦСКА Георги Калчев заяви, че отборите на "армейците" по класическа и свободна борба, щанги, джудо, самбо и спортна гимнастика са получили писмо, че трябва да освободят в близките дни базите на 4-и километър.

Мотивът на Калчев и колеги е, че е имал обещание от предишния министър Свилен Нейков, че базите ще се използват безплатно като част от спортните училища.

Вместо това, Стойчев е вдигнал още повече наемите за тях и някои достигат 2000 лева, а от ЦСКА не са участвали в търговете за отдаване под наем и затова трябва да напуснат помещенията.

"Този млад спортист взема крайни решения, без да се съветва с никого. Няма да напуснем залите, очаквам той да напусне. Стой ще направи още доста поразии, докато е министър", сподели Калчев.

Той добави, че се обмисля създаването на национален съюз на спортистите, който да защитава интересите на отбори в подобни случаи. Калчев добави, че има подкрепата дори и на президента на СК Левски Стоян Хранов, макар при "сините" нещата да са доста по-благоприятни заради подписан в миналото договор със спортното министерство. /БГНЕС