Спортните гимнастици ще се подготвят при строг режим преди Спортната купа във Варна. Състезанието ще се състои от 1 до 3 септември, като нашите състезатели ще направят поредица контролни преди да бъдат определени окончателно съставите за участие в престижното надпревара. 

Първата проверка е в петък, 18 август, от от 10.30 часа в зала „Раковски“, като участие в нея ще вземат националните отбори - мъже и жени. 

Припомняме, че в надпреварата, чийто домакин е морската ни столица, участие са заявили 90 състезатели от 20 държави, сред които и едни от най- силните гимнастици в момента, като бразилецът  Артур Занети (олимпийски шампион на халки от Лондон 2012 и олимпийски вицешампион на същия уред от Рио де Жанейро 2016), холандецът Епке Зондерланд (олимпийски шампион на висилка Лондон 2012) и украйнците Олег Верняев (олимпийски шампион на успоредка и олимпийски вицешампион в многобоя от Рио де Жанейро 2016) и на Игор Радивилов (бронзов олимпийски медалист на прескок от Лондон 2012).

При жените прави впечатление заявката на Даниеле Иполито. Бразилката е световна вицешмпионка от първенството в Гент (Белгия) през  2001 година и е сестра на Диего Иполито (сребърен олимпйски медалист на земя от Рио де Жавейро 2016 ).