Спортният талант Звискова 40-а на Европейското по стрелба

Таня Звискова

Таня Звискова

Спортният талант на Еврофутбол Таня Звискова се класира на 40-о място в дисциплината 60 изстрела легнал малокалибрена пушка на Европейското първенство по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). При изключително силен и поривист вятър Таня постигна 600.6 точки. Най-добре от трите ни състезателки се представи Нели Танева с 605.8 точки, което й отреди 17-та позиция. Миналогодишният ни Спортен талант Янина Станчева е 43-та с 599.5 точки. Шампионка е Дженифър Макинтош от Великобритания с 619.1 точки. „Много слаби резултати. Но, добре че изобщо ни допуснаха до състезанието, защото шубите ни не отговаряха на изискванията. Цяла нощ прекроявахме и шихме“ – заяви от Баку Таня. На 27.07. е следващият старт – 3 х 20 изстрела с малокалибрена пушка.

Други двама Спортни таланти в плуването ни представят на Европейския олимпийски фестивал в Гьор, Унгария. Тодор Тодоров постигна два лични резултата: на 200 метра свободен стил с време 1:57.43 мин, което по неофициални резултати му отреди 27-о място от 44 плувци. На 100 метра бътерфлай той финишира за 58.92 секунди. В същата дисциплина Иван Алмаджиев записа 58.08 сек. Той ще плува още 50 м и 100 м свободен стил.

Антонио Иванов - Спортен талант на Еврофутбол  завърши на 19-о място на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика старша възраст (до 20 г.) в Гросето (Италия). 18-годишният ни състезател постигна 21.74 сек. в полуфинала и не успя да се класира в първите осем. Ден преди това Антонио не успя да прескочи сериите на 100 м, след като се нареди шести с 10.96 сек. в серията си. Иванов закъсня на старта, като не успя да реагира на доста бързото пускане от страна на стартера.

Във вторник започва участието си и талантът ни в тениса Михаела Кафтанова на Европейско лично първенство в Клостерс, Швейцария. Първата й съперничка е представителка на Гърция.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Спортни таланти

Други спортове