Многократните олимпийски медалисти Евгения Раданова и Йордан Йовчев заедно с още куп спортни знаменитости ще поведат тази неделя колоната на Велошествие 2021 и атлетически крос. Под мотото „За по чист въздух“ стотици привърженици на колоезденето и бягането за здраве се събират след 10 ч. на площад "Народно събрание", за да потеглят в 11 ч. по маршрут до Южния парк. Събитието няма състезателен характер, целта е да покажем заедно как нашата столица може да бъде още по-цветна, спортна и чиста.
 
На старта ще бъдат още президентът на Българска федерация по колоездене Драгомир Кузов, зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов, а със специален анонс към присъстващите ще се включи прочутият коментатор на колоездачни прояви Любо Венков. Сред спортните звезди ще бъдат още гимнастичките от олимпийския ансамбъл в Рио 2016 Ренета Камберова и Християна Тодорова, последните три момичета - лица на инициатива „София – европейска столица на спорта“ Александра Фейгин, Йоана Илиева и Катрин Маноилова и др. 
 
Сборният пункт е след 10 ч. срещу главния вход на Народно събрание. За ранобудните участниците са предвидени брандирани тениски, а всеки финиширал в Южния парк ще получи специален подарък от "София - европейска столица на спорта".
 
След старта пред Народно събрание участниците се насочват покрай Софийски университет към Орлов мост, после покрай Перловската река до НДК и след това по бул. Витоша до входа на Южния парк. Организатори на Велошествието и атлетическия крос са "София – Европейска столица на спорта", Столична община и Центърът за градска мобилност.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.