Започна полагането на настилките на 2 нови спортни площадки в Кюстендил, които се правят от общинското ръководство, след спечелен проект. Строителни екипи работят на площадките срещу входа на Военното окръжие, в кв. „Запад” и срещу входа на бившето военно поделение в кв. „Младост”.

„Спортната площадка до Езикова гимназия ще бъде многофункционална, с футболно игрище на малки врати, полета за баскетбол и волейбол. Площадката с изкуствена трева в кв. „Младост” ще е само за футбол”, коментира за Дарик зам.- кметът на община Кюстендил Виктор Янев.

Терените бяха нивелирани, като се ремонтира и оградата им. Средствата за осветлението им трябва да се осигурят като съфинансиране от общината, като амбицията е това да стане до края на годината.

Всеки момент община Кюстендил ще подпише договори и за направата на още две спортни площадки с изкуствено покритие, в дворовете на 6- то и 4- то основни училища. Те трябва да са готови до 90 дни.

Нова многофункционална площадка за футбол и тенис на корт се прави и на стадион „Осогово”, в халето, на края на закритата писта.

„Моля всички, които ще ползват новите площадки да си мислят, че пак ще ги ползват и да ги пазят, за да не се повтори историята с игрището в двора на Спортното училище. Може би ще въведем минимална такса за ползване, както е в София, Сливен, Хасково, Благоевград”, коментира зам.- кметът Виктор Янев.