Новата спортна зала "Колодрум" в Пловдив ще бъде открита официално на 30 август. Това обяви кметът на града Иван Тотев. Той поясни, че събитието ще започне в 18.30 часа.

Пускат се 4500 безплатни покани за желаещите да присъстват. Те ще се разпространяват от сряда -19 август в билетния център пред общината и Туристическия информационен център. Всички покани ще бъдат с маркиран сектор A, B, C и D, но без място.

В момента се доуточняват последните детайли в програмата. Режисьор ще бъде Жоро Торнев. На събитието се очаква да присъства министър-председателят Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и други официални лица.

Националния отбор по волейбол, воден от своя селекционер Пламен Константинов, ще бъде гост на община Пловдив на 30 август от 16:30 часа. Веднага след срещата с кмета Иван Тотев и неговите заместници, малко след 17:00 часа волейболните национали ще се срещнат със своите фенове пред общината.

Там те ще снимат със своите привърженици и ще раздават автографи. От 18.30 часа Пламен Константинов и състезателите му ще участват в официалното откриване на спортната зала "Колодрум".

Очаква се до 24 август общината да получи Акт 16 за спортната зала "Колодрум". Първото голямо спортно състезание в нея ще започне на 27 август- Световното първенство по таекуондо, в което ще участват над 700 състезатели.