Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина вече носи името на своя създател проф. д-р Димитър Шойлев. Това стана факт след решение на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, съгласувано с премиера Бойко Борисов. Именуването на клиниката, което бе в залата за борба в Националната спортна база завърши с църковен ритуал.

На церемонията присъства съпругата на проф. Шойлев Ванча Дойчева с цялото му семейство, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, областният управител на София област Красимир Живков,много от пациентите на именития професор, които неизменно се превръщаха в негови приятели - Христо Марков, Йорданка Благоева, Петър Киров, Тереза Маринова, Наско Сираков, Станимир Стоилов и т.н. Лошо впечатление остави липсата на представител на ПФК Левски – клубът, чийто заклет привърженик и част от ръководството бе покойния проф. Шойлев.

"Всички спортни хора в България през годините по един или друг начин са имали контакти с проф. Шойлев. Горд и развълнуван съм от факта, че тази болница, която от години е известна като "болницата на Шойлев", вече официално носи неговото име", каза на церемонията министър Нейков.

В момента ръководството на МФВС работи за реновирането на сградата на досегашния възстановителен център на Дианабад, където да бъде преместено медицинското заведение. Предстои и закупуването на модерна апаратура, за да може СБАЛТОСМ проф. д-р Димитър Шойлев достойно да носи името на своя създател.

Проф. Шойлев, който през 1976 година създаде първата и единствена у нас клиника по спортна травматология, напусна този свят на 16 април 2009 година.