В опит да се пренесе олимпийския дух в България, „Alpha Bank” организита „Спортна панорама”, която ще гостува у нас от 9 май до 1 юни.

София, Пловдив, Варна и Бургас ще станат част от регионалния тур на спортното събитие, проведено за първи път в Гърция през 2004 година. Идеята за него възниква след официалното спонсорство на банката на XXVIII летни Олимпийски игри в Атина. Целта на “Спортна панорама” е чрез забавление да популяризира спортните игри и духа, който те носят.

На централни места в посочените градове, върху площ от 1700 до 2000 кв.м., ще бъдат разположени различни съоръжения, чрез които посетителите ще могат да участват и да се забавляват в популярни спортове и игри – баскетбол, футбол, гребане, уиндсърф, бънджи батут, детски бънджи батут, тенис на маса, електронни спортни игри. Ще има и симулатор на болид от Формула 1, симулатор по стрелба и НАСА симулатор.

Специално подготвени инструктори ще разясняват на желаещите да участват правилата в съответния спорт и ще се грижат за безопасността им. Традиционно спортните занимания се съпътстват и от забавления, подаръци и изненади както за зрителите, така и за участниците.

„Спортната панорама” стартира в София на 9 май, петък, в парка пред НДК и се провежда под егидата на Столична община. В 19:00 часа Управителят на Alpha Bank за България г-н Филип Петру и кметът на столицата г-н Бойко Борисов ще открият събитието.

Продължителността на мероприятието както в София, така и в останалите градове е три дни – петък, събота и неделя. Часовете за посещения и участие са: петък от 19:00 до 22:00 часа, събота и неделя от 10:00 до 14:00 и от 18:00 до 22:00 часа.


График за провеждане на „Спортната панорама”:

София - петък 9 май – неделя 11 май, паркът пред НДК

Пловдив - петък 16 май – неделя 18 май, централен площад Пловдив

Бургас - петък 23 май – неделя 25 май, площад „Тройката”

Варна - петък 30 май – неделя 01 юни, Входа на морската градина