Коледният турнир за деца, лишени от родителски грижи и тази година ще бъде факт за 12-ти пореден път. Състезанието ще е в пет вида спорт - лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис на маса и бадминтон, а домакин е зала Фестивална.

Около 350 деца и тийнейджъри от 18 Социални дома в България ще премерят сили в четвъртък на 17-ти декември.

Състезанията започват в 9 часа сутринта, а официалното награждаване е в 13.30. В най-приятната част се очаква да се включат световния шампион по бокс Детелин Далаклиев и волейболната звезда Пламен Константинов. И двамата имат сериозни ангажименти извън София, но обещаха пред Гонг, че ще направят всичко възможно за да уважат благородната кауза.

„Организираме Коледния турнир за 12-ти пореден път. Осигурили сме много награди, които децата сами ще си спечелят на спортната арена. Смятаме, че това е най-добрият начин за възпитание, а не просто да им се подхвърлят торби с подаръци. Работим вече доста време по организацията, повечето Домове разполагат със собствен транспорт, а тези, които нямат ще вземем от Централна гара. Пристигането е ден преди турнира, отпътува се след състезанието. Децата с техните ръководители ще бъдат настанени в два хотела. Жалко, че е само за един ден, но нямаме възможност да поемем две нощувки. Благодарим на спонсорите, а Мосю Бриколаж вече традиционно ни подкрепя, тази година се включиха и нови.”- сподели пред Гонг председателят на Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи Анатоли Илиев.