12 стройни, мускулести, стегнати, изкусителни мъжки тела. Само по боксерки! Какво й трябва повече на една жена?!

12 момчета на възраст от 17 до 28 години бяха финалистите след поредица кастинги и пресявки в 12-тото издание на конкурса Менхънт България. Те дефилираха на сцената на предаването „Огледала”, опитаха се да привлекат вниманието на почти изцяло женското жури, за да станат един от тримата родни представители в международните конкурси с марка Менхънт, а най-добрият, от които ще се окаже през май в Сеул.

Сред 12-те финалисти се откроиха двама родни гребци , един ездач, студенти в НСА и един професионалист във фитнеса. В последните години все повече спортисти атакуват конкурсите за красота. Това ни убедиха и организаторите Ирина Папазова и Николай Стоянов. Потвърждение за това има и сред победителите от миналите години като световният шампион по фитнес Мирослав Йончев и баскетболистът Валентин Велчев.

Първото дефиле бе по дънки и. . . слънчеви очила. За втория тур, изкусителите останаха само по . . . боксерки. Това бе най-аплодираната част от пресявките, а момчетата не се смутиха, дори напротив. След кратко събеседване с водещата Радост, журито направи своя избор. Отблизо ухажвани за вот бяха Мис България 1999 Елена Ангелова, актрисата Нели Топалова, четири журналистки и биснес-партньори на проявата и други. Гонг също имаше свой представител в журито.

Целта на журиращите бе да изберат най-добрите модели за отделните награди. Търсеше се по-мъжествена стойка за Менхънт България, по-моделски вид за Менхънт Интернешънъл България и по-фотогенично излъчване Мистър Менхънт .

Свидетели на конкурса бяха трима екс-носители на ленти Менхънт – Христо Христов, Али Алиев и Валентин Велчев, създателите на Денс Академи Ана Дончева и Трендафил Сърмов, и други.

Изборът не бе лесен защото колкото жени, поне още толкова предпочитания. А някои дами не успяха да се спрат само на едно момче.

Мускулите и секси визията на 12-те претенденти бе прикрита с костюми от новата колекция на "Andrews fashion" при последното дефиле. То приключи с обявяване на победителите – трима подгласника и трима печеливши, които ще представят България на световните финали.

Как всъщност се избира най-красивият българин . . . според организаторката Ирина Папазова:

„Мъжете вече са много по-освободени, нямат притеснения и се включват в конкурсите за красота. Определено 50% от кандидатите се занимават професионално със спорт. Търси се мускул като релеф, а не много маса като културист. Българинът определено е красив”.

Кои са избраните? Отговорът ще запазим в тайна, за да ви бъде интересно и при телевизионното излъчване на конкурса на 14 март в предаването Огледала по БТв.