Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин беше определена за номер 1 на СК Левски за 2018 година. За 20-ти пореден път изявени спортни имена и деятели избраха най-добрите спортисти на клуба и ги наградиха на церемонията "Синя звездна класация". Водещ на събитието беше актьорът Владислав Карамфилов - Влади Въргала.

Призьорите в отделните категории получиха световноизвестни класически произведения и българска литература. На церемонията присъстваха редица легенди на СК Левски, сред които Георги Мърков, Александър Томов и други.

"Благодаря на ръководството на СК Левски. За мен е огромна чест да прославям клуба по света", каза Юсеин, след като получи наградата си от олимпийския шампион по борба Георги Мърков.

Подгласнички на Юсеин станаха съотборничките ѝ в националния отбор по борба Мими Христова и София Георгиева.

За треньор номер 1 на годината беше избран Петър Касабов, старши треньор на националния отбор по борба за жени. Той не присъства на церемонията, тъй като в момента е в чужбина.

СК Левски е едно от най-старите спортни дружества в България и на 24-и май 2014-а навърши 100 години от основаването си.

За "Пробив в световния спорт" беше награден младата надежда на българския тенис Адриан Андреев.

Специалният приз за "всеотдайност" получи треньорът по борба Петър Георгиев.

За най-перспективен млад състезател бяха отличени боксьорите Ясен Радев (категория 52 кг, юноши), Благовест Май (категория 59 кг, момчета) и Кирил Борисов (категория до 90 кг, момчета).

Най-перспективна детско-юношеска школа за 2018 година е боксов клуб Левски с треньор Владислав Георгиев. /БТА