Вицеевропейският шампион по борба Владислав Методиев е "Спортист №1 на Кюстендил" за 2013 година. Купата на победителя, както и парична награда от община Кюстендил връчи кметът Петър Паунов. Методиев е републикански шампион на България в категория до 96 кг. и носител на златния пояс "Никола Петров" от едноименния международен турнир. Състезател на клуб "Васил и Георги Илиеви", с треньор Валери Райчев. Владислав Методиев е трикратен носител на приза "Спортист №1 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио.

Негови подгласници станаха Кристияна Кръстева- скокове на батут / "Евротрамп" /, която е "Спортист №2 на Кюстендил" и Велизар Колешански- карате / "Шурикен" /, който е "Спортист №3 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио и Община Кюстендил.

Кристияна Кръстева е национален състезател, шампион на България, при девойки 13- 14 години, сребърна медалистка на синхрон, с партньорка от Русе. І място на синхрон и ІV място на батут индивидуално в Световна Купа и международен турнир по скокове на батут в гр. Валядолид, Испания; ХІV място в дисциплината скокове на батут - синхрон на Световното първенство по скокове на батут в гр. София. Треньор Асен Стоицов.

Велизар Колешански е национален състезател; ІІ място в дисциприната „ката" на Балканското първенство в гр. Крагуевац, Сърбия; VІІ място в дисциплината „кумите" на Европейското първенство в гр. Коня, Турция; златен и бронзов медалист от Националната купа по карате; с два бронзови медала от Националното първенство; защити І дан - черен пояс и още много отличия от турнири в страната и чужбина. Треньор Емил Димитров.

Призьорите в "Спортист на Кюстендил 2013 г." получиха трицифрени суми като награда и от 3 кюстендилски фирми, които обединиха усилията си и застанаха зад най- добрите спортисти на града и подкрепиха Дарик- ИБА ООД, представител на Спиди и DHL за региона; Алекс- Чачи 2007 ЕООД- с верига от кафенета и Суна 2 ООД- водеща в дърводобива в региона.

Благодарим за помощта на ЕТ "Валентин Златков- Валена", представител на най- добрата марка за мъжка мода- PIERLUCCI; "Каприз Козметикс", застрахователна компания "Евро Инс", "Аптека Захариева", с магистър- фармацевт София Захариева. Екипът на Дарик- Кюстендил им благодари за съдействието!

25- ма спортисти от Кюстендил, от 24 клуба и Васил Тодоров- Зендер от "Осогово рейсинг", получиха специални плакети за "Спортист на Кюстендил", с логото на Дарик и герба на община Кюстендил. Те им бяха връчени от председателят на ОС Иван Андонов и зам.- кметът Виктор Янев.

Специални награди имаше за Спортист на Кюстендил, със специални потребности- Паун Вътов от "Пауталия Параспорт". Той получи ваучер с трицифрена сума от ЕТ "Валентин Златков- Валена" и подарък от Кабел Сат Запад- Кюстендил.

Ванеса Иванова- волейболен клуб "Велбъжд- Олимпия" бе отличена от ТВ Колор.

Награда от Областния съвет на БФС- Кюстендил връчи председателят му Спиро Сираков. "Тя е за човека, който през цялото време помагаше не само на футбола, а и на останалите спортове. Едно признание от спортните клубове кмета Петър Паунов".

"Церемонията е прекрасна. Не мога да не изразя огромната си радост, че сме заедно. България преживя една изключително тежка година, на разделение и напрежение, и единственото, което имаше през тази година бяха нейните спортисти. Истинските спортисти, с големите сърца и големи успехи. Благодаря Ви от името на всички българи и всички кюстендилци, за това, че сте тези, които ни радвате. Успешна 2014 година", каза кметът Петър Паунов.