Спортист №1 на Кюстендил за 2006 и 2007 година- Александър Костадинов напусна СКБД "Васил Илиев". Той е получил оферта да се съзтезава за нов софийски клуб, който по неофициална информация може да носи името на убития президент на кюстендилския клуб- Георги Илиев.

"Причините са комплексни, може би финансови. Изпускаме нещо ценно, създадено в кюстендилската школа по борба. Това е студен душ за нас. Губим световен шампион", коментира пред Дарик радио старши треньорът на клуб "Васил Илиев" Валери Райчев. Преди време по подобен начин Кюстендил напуснаха двукратната световна шампионка Станка Златева и националът Иво Ангелов.

На започващото днес Държавно първенство за мъже и жени в София, Александър Костадинов най- вероятно ще се съзтезава индивидуално.

Предстои пререгистрация на кюстендилския клуб по борба, предвижда се новото му име да бъде "Васил и Георги Илиеви.

На индивидуалния шампионат при жените в свободния стил СКБД "В. Илиев" ще бъде представен от 5 състезателки, всичките от възрастова група девойки. Честта при мъжете в класическия стил ще защитават 13 борци, сред тях други двама носители на приза на Дарик Радио и община Кюстендил "Спортист на Кюстендил"- Владислав Методиев и Велин Маринов.