Благодарение на Центъра за развитие на човешките отношения и програма Еразъм+ завърши проектът ”YouthreAction”. Целта на начинанието беше приобщаване на младежи с проблеми и в неравностойно положение чрез контакт с техни връстници от България и Чехия.

През юли в курорта Албена се събраха 40 младежи. Те бяха по 20 от България и Чехия като основно бяха с увреден слух или с проблеми в общуването.

За десетневния лагер край морето усмивките на лицата им станаха по-големи, а спортните дейности, игрите и веселието ще останат хубав спомен за представителите на ССУ за деца с увреден слух „Проф.д-р Дечо Денев“ в София и от асоция ПЕРАК от Прага.

"Радваме се, че помогнахме за това те да усетят удоволствието от общуването и виждаме успеха. Благодарни сме на програмата „Еразъм+“, спомогнала за провеждането на това начинание“, заявиха от Българска Асоциация за развитие на обществото.
 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.