Един от спонсорите на световната лека атлетика се оттегли заради шумните скандали около този спорт напоследък. Компанията "Нестле" прекрати партньорството си с Международната атлетическа федерация по програма за деца /IAAF Kids Athletics programme/.

Решението е взето заради корупционния и допинг скандалите, в които е замесена федерацията. Те удариха жестоко по имиджа на този спорт през миналата година. А иначе въпросната компания финансира тази програма от 2012 г.

"Не беше лесно, но решихме да постъпим по този начин заради негативната реклама, свързана с твърденията за корупция и употреба на допинг, свързани с IAAF", обясняват в решението си от компанията. "Смятаме, че това би навредило на нашата репутация и имидж", се добавя в текста.

Федерацията от месеци е под прицел заради случаи на допинг в Русия, които са прикривани на най-високо ниво заради корупция. От IAAF обясняват в комюнике, че са информирани за решението на спонсора си и са в преговори относно последната година от 5-годишния й договор, свързан с програмата за деца. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS