Специалистите в професионалния бокс дават предимство за Владимир Кличко в мача срещу Александър Поветкин. Т.нар. „битка на година“ в свръхтежка категория е тази вечер и ще се състои в Москва.

Повечето прогнози сочат победа за Владимир Кличко, който на професионалния ринг има 60 победи (52 с нокаут), предава ИТАР-ТАСС. Украинският боксьор не е губил от 9 години.

От друга страна Поветкин не е побеждаван до този момент. На своята сметка той има 26 победи (18 с нокаут). Любопитното е, че и двамата боксьори са олимпийски шампиони. Украинецът спечели Игрите в Атланта (1996 година), а Поветкин в Атина (2004 година).

Експертите призовават Александър Поветкин да действа от средна и близка дистанция. Руснакът започна да се готви за този двубой в началото на юли. Първоначално води занимания в Киргизия, а след това в база, намираща се в Подмосковието. Тренировките на боксьора води Александър Зимин. В края на август към щаба на Поветкин се присъедини популярният наставник Стейси Маккинли – бивш треньор на Майк Тайсън.

От своя страна Владимир Кличко се готви за мача в австрийските Алпи, а според близки до него хора, той е имал чудесни условия, за да се подготви по най-добрия начин.

Мачът тази вечер ще бъде изгледан на живо в Олимпийския комплекс в Москва от около 14 хиляди души. В това число сред зрителите ще бъдат Джордж Форман, Ленъкс Люис, Дерек Чисора и други. Не на последно място, двубоят на живо ще наблюдава и претендентът за титлата – Кубрат Пулев, който ще се изправи срещу победителя между Поветкин и Кличко.