Един ден остана до финалите в отборната надпревара на Европейския турнир по боулинг BALKAN CHALLENGE OPEN 2019, който е с награден фонд 30 000 евро и се провежда в Joy Station - Студентски град.

Днес стана ясно, че сред 32-а тима, които ще се борят за призово класиране ще бъде и новосформирания отбор „България”, който ще бъде от деца до 18 години.

Всички те участват в турнира, но в Група В на индивидуалната надпревара. София Стоянова, Анна Константинова, Деси Димитрова, Ванеса Постолова и Станислава Венкова ще бъдат един тим, който ще спори с далеч по –опитните си съперници.

Освен тях в шампионата се включиха и още момичета и момчета, които нямат 18 години, но доста добре се справят с техниките на боулинга. Теодора Константинова, Любен Левичаров, Радослав Балев, Яна Иванова, Димина Димитрова, Арсений Подлипски и Никита Подлипски, както и Адриан Мухатар са родните таланти участващи в Европейския турнир. 

До края на днешния ден са квалификациите за влизане в Топ 32 на големия финал, като все още начело в класирането е румънеца Виктор Думитреску с общ сбор от 1177 точки ( средно от серията 235.4). Втори върви Едвинас Скарбалиус ( Литва) с 1147 точки, а трети сънародника му Аидас Даниунас с 1130. На четвъртата позиция е нашия състезател Мeхмет  Кая с 1120 точки ( средно от серията 224.0). 

Последната серия ще започне тази вечер в 21:00 часа и след нея ще бъде направено подреждането на състезателите за финалите. 

Утре ( събота) от 09:00 започват квалификациите за отборното, а вечерта ще бъдат и последните игри, които ще определят най-добрите в отборната надпревара. В неделя от сутринта пък стартират финали- индивидуално, които ще продължат до 22:00 часа.

Както е известно, в шампионата участват 217 играчи от България, Гърция, Кипър, Румъния, Италия, Сърбия, Израел, Косово, Турция, Литва, Латвия, Хърватия, Дания, Германия, Норвегия, Русия и Испания.

Входът за любителите, които желаят да видят елитните състезатели по боулинг в столичната зала joy Station  е безплатен!