Първият български претендент за олимпийска квота за Рио от APB сериите – Спас Генов, обяви, че мисли само как правилно да проведе боя си срещу Матийо Бодерлик (Фр), а не толкова дали ще спечели визата.

Генов и Бодерлик излизат последни на ринга в столичната зала „Триадица” утре вечер в единствения мач за квота от Нощта на професионалния бокс в категория до 81 кг.

Вчера и двамата съперници минаха официалния кантар, който се проведе в парк-хотел „Витоша” в София в присъствието на супервайзора Адам Кусиор от Полша.

„Готов съм за мача. Ще мислим тактиката на ринга, защото по принцип едно мислиш предварително, а горе става друго. Бодерлик не е лош боксьор, висок е, с обратен гард, играе прибрано. Аз с такива съпарници играя добре, да се надяваме, че и сега ще е така”, сподели Генов.

„И двамата ще излязат с амбиция за квотата. Въпросът е кой ще издържи психически. Имаме надежди да вземем мача, зависи от Спас да слуша и да направи това, което е тренирал. Докато ние бяхме в Баку, Генов се готви с професионални боксьори в „Зауерланд” в Германия. Важното е, че е здрав. Бодерлик е нестандартен боксьор. Направи добри мачове тук, не ме изненадата и победата му над ирландеца Джоузеф Уард. Ще стане интересен мач”, коментира главният треньор на националите Михаил Таков.

На ринга в „Триадица” утре ще се качи още един българин – Александър Александров-Памперса ще боксира срещу иранеца Сайад Мохамадпур в кат. до 52 кг. Двамата имат стара закачка от миналогодишния турнир „Странджа”, когато Мохамадпур взе победата с 2:1 съдийски гласа. „Тогава Сашо надигра тотално съперника си и трябваше да спечели с пълно единодушие. Подадохме дори контестация, но се оказа, че мачът не е заснет на видео. Сега Александров има да си връща и се надявам, че това ще му подейства стимулиращо, за да вземе победата и да се качи в първата четворка на категорията за следващия цикъл”, заяви Таков.

„Неудобен боксьор е. Аз си имам закачка с него от преди и мисля, че сега ще го победя. Харесва ми да играя в този формат, гледам да печеля мач след мач. Целта ми е да се класирам за горната четворка и там да гоня квота. Очаква се да има мачове октомври и декември и при успех в тях, ще стигна до олимпиадата в Рио”, обясни и Памперса.

Двубоите утре започват в 20 ч. при свободен вход в зала „Триадица” и ще бъдат предавани по БНТ HD.

Ето и програмата на срещите

18 юли (събота) от 20 ч.

52 кг: Мохамед Флиси (Алжир) – Редуан Аслум (Франция)

52 кг: Александър Александров – Сайад Мохамадпур (Иран)

81 кг: Джозеф Кенеди Сейн Пиер (Мавриций) – Джоузеф Уард (Ирландия)

81 кг: Спас Генов – Матийо Бодерлик (Франция) – мач за олимпийска квота