Националният ни рекордьор в овчарския скок Спас Бухалов празнува рождения си ден днес. Лекоатлетът ще отбележи празника си с приятели, но никак не забравя за тренировките.

„Благодаря за пожеланията. Аз си пожелавам единствено и само здраве. Да няма контузии, за да мога да изпълня целите си. Обадиха ми се хора, които просто не очаквах и съм щастлив, че се сетиха за мен”, каза Спас Бухалов.

„Подготовката за състезанията през януари вече върви. Повече от средата мина. Всичко е нормално, само е малко по-скучно. Само тренировки. Тренираме при добри условия. Всички ми говорят за квотата за Пекин, въпреки че аз още не я мисля, защото има много време до тогава. Ако стигна жив и здрав до Олимпиадата, ще съм много щастлив. През изминалата година постигнатият национален рекорд ме зарадва най-много. Това бе една мечта и ме направи щастлив.”

Националът сподели, че в свободното си време гледа снукър и бойни изкуства, но харесва всички спортове. По повод допинг скандала с трите български лекоатлетки Бухалов заяви: „Нямам право на какъвто и да е коментар. Мога само да съжалявам, защото това са много силни състезателки. Надявам, че нещата ще се оправят и те ще се върнат на пистата, защото те са голяма подкрепа за отбора.”