Отборът на Спартак Варна отпадна от борбата в хандбалния турнир Чалъндж Къп. След като още в първия мач българският отбор загуби с 19 гола разлика от румънския Караш Северин - 23:42 и този резултат на практика обезсмисли втория двубой, днес в срещата-реванш Спартак допусна нова загуба с 24:31.

Още в самото начало на двубоя гостите показаха, че са по-класният отбор и поведоха с 4:1. След 8 минути игра домакините намалиха изоставането си до само 1 гол - 3:4, но отличната игра на румънците в защита позволи на играчите на Караш Северин отново да поведат с 4 гола разлика при 8:4. След 16 минути игра гостите успяха да натрупат най-големият си аванс през първата част - 7 гола, при 11:4. Домакините успяха да намалят пасива си до 4 гола при 9:13, но на почивката губеха с 16:10.

В началото на второто полувреме гостите успяваха да поддържат аванс около и над 5 гола, но след близо 13 минути игра с гол на Пенчо Рачев Спартак намали изоставането си на 3 гола - 19:22. Независимо от огромното желание на варненци, силите им не стигнаха за обрат и те загубиха срещата с 24:31.

Пенчо Рачев вкара 5 гола за Спартак Варна, докато Роналд Кзари бе най-резултатен в двубоя със 7 попадения за Караш Северин. Отборът от Румъния се класира за следващия кръг на турнира след две победи.