Хандбалистите на Спартак победиха вицешампиона Локомотив с  30:25 (14:14) в градското дерби на Варна от петия кръг на  мъжкото хандбално първенство на България.

С 9 гола за успеха се отличи Йордан Михайлов, а  възпитаниците на Пенко Златев останаха на върха на класирането с пълен актив от 10 точки и се утвърдиха като основен фаворит за  титлата, след като през миналия уикенд се наложиха и над  шампиона Фрегата и то като гост в Бургас. Локомотив е трети с 6 точки.

"Влязохме в срещата притеснени, тъй като бяхме длъжни да  спечелим, за да не остане победата ни в Бургас пирова. После  обаче наложихме нашия стил. Както в първите 15 минути губехме с  5 гола, така 9 минути преди края водехме със 7. Доволен съм, тъй като се справихме физически, тактически и технически. Вярвам, че ще станем есенни шампиони, защото с подобна игра няма да  изгубим в Ловеч и Добрич", заяви Златев.

Другото дерби от кръга между вторият в подреждането и  непобеден през сезона досега Добруджа и Фрегата беше отложен с  24 часа заради лошите метеорологични условия в региона./БТА