Двама от спортистите на Боен клуб Левски "София- Запад" останаха на крачка от медалите на най-престижното европейско състезание по граплинг, което се проведе в Рим.

Надпреварата бе организирана от Интернационалната международна федерация по бразилско жиу жицу (IBJJF Europeans OPEN) и бе с отворен характер, което позволи участието на над 3500 състезатели от целия свят.

Близнаците Виктор и Александър Панделиеви, за които това бе дебютно международно състезание, започнаха убедително участието си.

Двамата спечелиха категорично първите си срещи със задушаващи техники и успяха да се класират в осмицата на изпълнената с конкуренция категория до 73 кг.

Малко не достигна на 20-годишните спортисти да спечелят решаващите срещи за разпределението на медалите.

Внимание заслужава и играта на Борис Тонев, който навърши 18-години през декември, но натрупа сериозен опит при мъжете по време на родните състезания в последните две години. Той се представи впечатляващо срещу заничетелно по-опитния му 30-годишен съперник, който в последствие стана шампион в категорията до 67 кг. Късметът в срещата бе на страната на опонента му и така Борис загуби с минимална разлика по точки.

Останалите състезатели на Боен клуб "София-Запад", който е член на елитния граплинг тим Абсолюто, представиха страната ни повече от достойно на европейската сцена. От своя страна Абсолюто влезе в десетката при отборната надпревара, след като спечели девет медала, от които 4 златни.

Подготовката за състезанието, пътуването и престоя на българските спортисти щяха да са невъзможни без финансовата подкрепа на Националния клуб на привържениците на Левски, LSFK Security и Vivacom.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS