В периода 21-23 ноември 2014 г. ще се състои Отвореният турнир за купата на България по голбал (параолимпийски отборен спорт за хора с нарушено зрение, повече на www.vitoshabg.com). 

Организатор на мащабното събитие е Спортен клуб за интеграция "Витоша". Това е петнадесетият турнир по голбал, организиран от клуба и десети за купата на страната.

Тази година в състезанието ще вземат участие осем отбора от пет държави - Босна и Херцеговина, България, Македония, Румъния и Турция.

На 21 ноември ще се проведе ресертификационен и обучителен курс за съдии по голбал, който ще се води от делегат от IBSA (международната спортна федерация на незрящите). Мачовете са на 22 ноември цял ден и на 23 ноември преди обяд. 

Финалът е на 23 ноември от десет часа. Час по-рано започва битката за бронза. Церемонията по награждаване е от единадесет часа.

Турнирът ще се проведе в залата на Спортен център "Люлин" (бившата "Левски" Сиконко).

Състезанието се провежда благодарение на Министерството на младежта и спорта и Районна съюзна организация София при Съюза на слепите в България.

Турнирът се подкрепя още от хотел "Рамада" (бившият "Принцес"), Столична община, минерална вода Хисар, Българска параолимпийска асоциация, Съюз на слепите в България, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, федерация "Спорт за хора със зрителни увреждания".

За българските участници, надпреварата е и държавно първенство. Всички резултати ще се публикуват в реално време на www.vitoshabg.com.