Световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул може да се похвали не само с невероятни постижения, но и с красиви състезателки, които могат да се конкурират и с най-красивите модели в света.

Една от най-очарователните атлетки, разбира се, след Ивет Лалова, е руската представителка в скока на дължина Дария Клишина. На външността и впечатляващите физически данни на 21-годишната блондинка могат да завидят и най-тиражираните миски.

Рускинята е висока 180 сантиметра и тежи около 60 килограма. Чарът и красотата й бяха признати не само в родината й, но и в Украйна, където я обявиха за новия лекоатлетически секссимвол. В началото на тази година, „Киев поуст” призна Дария Клишина за Красавица на годината.

СНИМКИ: Внимание! Секссимвол в скока на дължина

източник: снимки: Reuters

Според специалистите, състезателката в скока на дължина все още не е показала пълните си заложби в спорта, въпреки че днес ще има шанс за медал, тъй като намери място на финала в Истанбул. За сметка на това, тя отдавна спира мъжките погледи.

Сред постиженията си, Дария има и още едно. Тя бе избрана и за Най-секси спортистка на Русия.

Заради очарователната си външност и стегнатото дупе Клишина често е канена за корици на мъжки списания, а понякога се появява в изключително предизвикателно облекло.

Дария Клишина е родена на 15 януари 1991 година в Твер, Русия. Отначало започва да се занимава с волейбол, но баща й, бивш лекоатлет, решил да я въведе в индивидуалния спорт. Още на 13 години впечатлява със заложбите си и е привлечена като олимпийска резерва. На шампионата в Доха преди две години тя се класира пета в дисциплината си. През 2011 година на младежкото световно първенство в Острава Дария поставя европейски рекорд на Европа за девойки – 7.05м.

СНИМКИ: Внимание! Секссимвол в скока на дължина

източник: снимки: Reuters