Най-новият парк за планинско колоездене „Вело парк Пампорово“ беше официално открит на 1 юли. Събитието събра на едно място над 200 карачи от страната и чужбина, както и много гости, дошли специално за откриването на летен сезон 2012. Лифтовете в двата почивни дни бяха безплатни за всички.

Старт на новия байк парк дадоха лично кметът на град Смолян Николай Мелемов и мажоритарният собственик на Пампорово АД г-жа Цветелина Бориславова, която лично изпробва трасетата на парка.

Новата придобивка разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички – от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите. Вече всички гости на курорта могат да се възползват от 5 разработени трасета и маршрути за маунтин байк, които ще се обслужват от общо три лифта, оборудвани със специални куки за окачване на колелата. Въжени линии „Студенец 1“ и „Студенец 2“ ще работят без почивен ден от 8:45 до 18:30, а лифт „Смолянски езера “, който обслужва южната част на планината, ще работи от петък до неделя със същото работно време.

Специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, проектирано от екипа Concept Creative, е готово да приеме състезания от национално и международно ниво. Първото състезание в новия парк ще бъде националният шампионат по планинско колоездене в дисциплините спускане и кроскънтри, който ще се проведе от 20 до 22 юли 2012.

СНИМКИ: Вело парк Пампорово официално отвори врати

източник: снимки: Ема Паунова

За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината, да поспортуват или просто да подишат от свежия родопски въздух има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и ще доставя пълно удоволствие на колоездачите, като ги отвежда до някои от най-красивите места в района. С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра, подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По-напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

СНИМКИ: Вело парк Пампорово официално отвори врати

източник: снимки: Ема Паунова

Пампоровяо АД е подготвило специални пакети за настаняване и лифт карти, от които от днес ще могат да се възползват всички любители на планината и маунтин байка.

По време на откриването на място бяха направени и специални демонстрации от Dare2Be Bike Trial Теам. Момчетата показаха завидни умения и заплениха публиката с атрактивни скокове и баланси, които бяха изпълнени върху паркиран багер и други интересни елементи.

СНИМКИ: Вело парк Пампорово официално отвори врати

източник: снимки: Ема Паунова