Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и параолимпийката ни Стела Енева получиха званието почетен гражданин на Варна на официална церемония днес преди обяд в общината в морската столица. Високите отличия връчи кметът Кирил Йорданов.

Министър Нейков е участник и медалист от Световни първенства по гребане, както и световен студентски шампион. Бил е треньор на националния отбор на България по гребане и на олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова.

Стела Енева се завърна с два сребърни медала от Игрите в Лондон.

СНИМКИ: Свилен Нейков и Стела Енева официално почетни граждани на Варна

източник: Gong.bg

Веднага след церемонията министърът на спорта Свилен Нейков бе заобиколен от журналисти с много въпроси. По отношение бъдещето на Юнашкия салон във Варна министър Нейков заяви: „В момента текат процедури за получаване на виза за проектиране. Съобразено е с министерството на културата. Очакваме виза за строеж. Предназначението на обекта искаме да е запазено в границите на административна сграда, да направим помещение за културно исторически музей на спорта, както и в бъдеще сме готови на разговори с кмета и община Варна по отношение по-нататъшните действия".

СНИМКИ: Свилен Нейков и Стела Енева официално почетни граждани на Варна

източник: Gong.bg

Запитан дали държавата може да помогне за реконструкция на зала „Конгресна”, министърът отвърна: „Принципно има възможности, но трябва да се намерят правилните механизми и да търсим обединения на всички управленски органи, които имат отношение към тази зала. Трябва да видим кой по какъв начин може да участва”.