Президентът на БОК Стефка Костадинова, заедно с Христо Стоичков, Боян Радев и Йордан Йовчев, приеха факела от олимпийската щафета по случай 23 юни - международен олимпийски ден. На събитието в двора на Българския олимпийски комитет бяха още Таня Богомилова, Стюърт Питър - заместник посланик на Великобритания, както и много наши спортисти от всички възрасти.

Новината дойде, докато Костадинова и Стоичков още държаха олимпийския огън, като Камата прие поканата на Стефка да бъде в българската делегация по време на Летните олимпийски игри в Лондон догодина.

„Ицо е най-известния българин в света и го моля да бъде с нас в Лондон, защото има качествата да нахъсва и да говори само хубави неща за победа”, бяха думите на Костадинова.

Носителят на Златната топка я прегърна и каза: „Едно голямо благодаря на БОК, на бате Боян Радев, на Данчо, кака Стефания и всички деца, които направиха този ден щастлив спортен ден за България. Не всички държави могат да имат президент на олимпийския си комитет като Стефка. Благодаря за възможността да съм тук с тези малчугани. Давате ми още по-голям кураж, че 2012 година ще бъде една от успешните. Винаги съм вярвал, че нашите спортисти с хъса си са най-добрите. Съвети не можем да им даваме, БОК няма да има организационни проблеми и ще изживее едни от най-щастливите си дни в Лондон”, каза Стоичков.

Единствено Гонг зададе въпрос на Камата, като той бе дали наистина ще се съгласи да е в олимпийската ни делегация догодина, на което Христо Стоичков отговори: „Приемам всичко, защото с кака Стефания сме от един град. Тя, като моя кака с няколко месеца, каквото каже, аз го правя”.

Веднага след това пловдивчанинът придърпа към себе си и Таня Богомилова, защото тя също е родена Под Тепетата и поиска медал от плуването. Шефката на плувната централа обаче го контрира с думите: „Тогава аз трябва да скачам в басейна”, а Стефка Костадинова допълни: „А аз трябва да скачам”.

Шегите на Стоичков в двора БОК продължиха най-малко 20 минути, като освен да се закача с младите ни спортисти, придърпа две фотографки и други дами да премерят силите си на голф с него.