Истинско шоу за публиката предизвика живата икона на културизма Рони Колман, който е на посещение в България. Осемкратният носител на титлата Мистър Олимпия бе черешката на тортата на провелите се в Зимния дворец на спорта в София квалификации за националните отбори по културизъм мъже и жени. Колман е у нас по покана на президента на Българската федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски.

Състезанията започнаха рано сутринта, като най-интересната част бе предвидена за следобяда. Колман, който вчера заедно с премиера Бойко Борисов откри модерен център за подготовка в комплекс „Дианабад” се появи в залата малко след 14:00. Мъжагата, който в момента работи като полицай, бе придружаван от съпругата си Катрин, която е и негов мениджър. Двамата бяха сериозно пазени от няколко стюарди, които им показаха пътя към фоайето, където пък бе приготвено специално място за желаещите да се снимат и да се докоснат до легендата. Всеки от десетките посетители трябваше чинно да изчака своя ред, за да вземе автограф и да позират за снимка. Парите за това удоволствие прибираше именно съпругата му, а през това време Колман се наслади на няколко банана.

След края на квалификациите в най-тежката категория дойде ред Мистър Олимпия да зарадва феновете, показвайки мускулестото си тяло на подиума. Подготовката на културиста преди да излезе на сцената обаче продължи повече от очакваното. Любителите на бодибилдинга, които бяха повече от 1500 в залата, чакаха повече от половин час за да видят любимеца си в действие.

Водещият на проявата на няколко пъти подканваше Рони да се появи, но културистът така и не излизаше от стаята, в която се приготвяше. Нещо повече – Колман пожела няколко гири, с които да загрее преди да се появи пред публиката. В крайна сметка след повече от половин час чакане, Рони излезе на подиума под звуците на американски хип хоп мелодии.

Американецът показа мускули за няколко минути преди да обере овациите на присъстващите в залата. Разбира се, последва и задължителния бис в подобни случаи, след който Колман бе награден със специален плакет от президента на Българската федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски.

Както е известно вчера културистът присъства и на първата партия от мача за световната титла в шахмата между българина Веселин Топалов и Вишванатан Ананд. Освен Рони Колман, сред специалните гости днес бе и ММА звездата Боб Сап.