Няма как да остане незабелязан водачът на българския национален отбор по волейбол Любо Ганев в олимпийското село. И няма как да не направи шоу от всяка ситуация. Обикновено, като слиза от автомобил или от автобус, гигантът привлича погледите и предизвика едно нескрито: „Уаауууу!” от устата на доброволци и охранители.

Следва неизменното “Cool, man, cool! So cool!” и после пак „Уаауууу!”

Като куриоз, на една от проверките, трима души онемяха като видяха разгънат 210-сантиметровия великан и веднага привикаха от съседното гише техен едър колега, с прякор „Голиат”. Като застана до Любо обаче горкият англичанин заприлича на Давид...

Междувременно лидерът на волейболния ни отбор се похвали, че е отнесъл на карти Теди Салпаров и Виктор Йосифов.

„В играта „3-5-8” съм непобедим“, твърди Любо Ганев.

СНИМКИ: Любо Ганев е истинска атракция, Плачи отново разучава Германия

източник: bgolympic.org

„Аз ги бия на карти, те да си връщат, но на германците, защото мен няма как да ме надиграят”, добави доволният Ганев.

Предвидените разпускащи занимания и фитнес за волейболистите ни бяха заменени с тренировка в зала, която ще бъде в следобедните часове и за която бе поръчан автобус. Сутринта всеки имаше свободно време, повечето от състезателите ни бяха по стаите си или се разхождаха в международната зона на селото. В същото време щабът на националите усилено работеше по стратегията за предстоящия мач с немците. Най-натоварен днес бе Камило Плачи, разучаващ тактиката и търсещ слабите места на германците.

Националите ни ще излязат срещу Германия в четвъртфиналния двубой от 23.30 часа българско време.

СНИМКИ: Любо Ганев е истинска атракция, Плачи отново разучава Германия

източник: bgolympic.org