Преследвачът на Юсейн Болт – сънародникът му Йохан Блейк – е трън в очите на Международния олимпийски комитет, разкри британското списание TNT. Според информацията, от МОК не одобряват, че Блейк тича до момента на Олимпиадата в Лондон с часовник за 500 хиляди долара на ръката си.

СНИМКИ: Йохан Блейк тича с 500 бона върху себе си

източник: Reuters

Бижуто е направено специално за ямайския спринтьор от дизайнера Ричард Миле. Часовникът е спортен, в цветовете на Ямайка – зелено и жълто. Официално, той носи името Richard Mille Tourbillion watch, и е изработен точно, за да се носи на Олимпийските игри.

МОК обаче възнегодува, защото има стриктни правила какво точно е позволено на атлетите да носят, докато се състезават на Игрите. Според правилника, олимпийците имат право да се обличат единствено в дрехи, произведени от официалния дизайнер на страната.

СНИМКИ: Йохан Блейк тича с 500 бона върху себе си

източник: Reuters

Това важи и за бижутата, и друга екипировка, извън, дрехите, като тя може да е само от официалните спонсори на Олимпиадата. Официалният часовник на Игрите е „Омега“, затова часовникът от Ричард Миле не е одобрен от МОК, и шефовете готвят солена глоба за Йохан Блейк.

Ричард Миле традиционно използва атлети за подобна скрита реклама. Той даде на Рафаел Надал бижу за 525 хиляди за Ролан Гарос. Подобен носеше и голфърът Буба Уотсън по време на състезание в САЩ.

СНИМКИ: Йохан Блейк тича с 500 бона върху себе си

източник: Reuters