Ден преди откриването на новата многофункционална зала на 4-ти километър, организаторите показаха съоръжението и от птичи поглед. На групи по 22-ма журналистите бяха качени на специална платформа на 52 метра височина над земята, която е въздушен ресторант.

Dinner in the sky представлява платформа с 22 меки седалки, на които човек се обезопасява с четири въжета.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК!

Арена Армеец е най-мащабният строителен обект, изграден за 18 месеца, като покривът е изграден от швейцарска фирма, която е правила и покритата снежна писта в мол в Дубай. По договор залата трябва да се използва за 8 вида спорт, но може да се практикуват около 30. Настилките може да се сменят в рамките на 24 часа. Има специална охранителна визуална система, която заснема посетителите и засича хулигани, на които е забранено присъствието на спортни събития.

Капацитетът на новата зала е 12 529 седящи места, от които 3500 са на телескопични трибуни, а с правостоящи посетителите може да се стигне до 17 и 19 000 души. Има 75 изхода и може да се извърши евакуация за 3 минути. Паркингът е с капацитет 1017 места, има ресторант, снек бар, кафе-бар, 55 тоалетни, 34 съблекални, 4 гримьорни, 3 сауни, 1 парна баня, фитнес и рампи за хора в неравностойно положение.