В истинско приключение се впуснаха състезателите ни по борба Станка Златева, Радослав Великов, Михаил Ганев и Анатолий Гуйдя заедно със своя треньор Симеон Щерев. Наставникът реши да заложи на по-нетрадиционна дестинация за подготовката на тима за Световнотото първенство в Турция през месец септември. Борците ни са на лагер в Якутия (Република Саха), която е разположена в североизточната част на Сибир.

Станка Златева, Радослав Великов, Михаил Ганев, Анатолий Гуйдя и Симо Щерев решиха да опитат от поминъка на местните хора. Борците ни и техният треньор ловиха риба и със сигурност могат да се похвалят със завиден улов.

За доказателство националите ни напускаха снимки в социалната мрежа Facebook.

Националите ни са на подготвителен лагер в Якутия до 25 юни. Най-голямото предизвикателство за тях през годината е шампионатът на Стария континент в Истанбул, на който ще се раздават квотите за Олимпиадата в Лондон през 2012 година.

Преди ден стана ясно, че световният шампион по свободна борба Михаил Ганев стана първи на турнир в Якутия. Националът се състезаваше в по-горната за него категория до 96 кг и успя да направи три победи. Анатолий Гуйдя взе бронз, също в по-горната за него категория до 66 кг. Медалистът от големи първенства взе три победи и допусна 2 загуби в най-многолюдната категория на турнира, в която стартираха 30 борци. В турнира се включиха още състезатели от Русия, Монголия и Киргизстан.