Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) официално прие четири нови дисциплини - дрифт, драг, тайм атак и гимхана. Това бе оповестено по време на пресконференция, организирана в импровизирания пресцентър на федерацията на ул. ген. Гурко в столицата. Тя бе съпътствана от състезателни демонстрации.

Българската федерация по автомобилен спорт стартира сезон 2012 с общо седем шампионата за следните състезателни дисциплини: рали, затворен маршрут, планинско, офроуд, рали крос, автокрос и дамски приложен шампионат.

СНИМКИ: БФ по автомобилен спорт прие 4 нови дисциплини

източник: Снимки: БФАС

В самия край на годината списъкът от дисциплини, включващи се в състава на БФАС, бе допълнен от нови четири - дрифт, драг, тайм атак и гимхана и така от сезон 2013 автомобилната федерация вече ще отговаря за организирането на общо 11 шампионата.

СНИМКИ: БФ по автомобилен спорт прие 4 нови дисциплини

източник: Снимки: БФАС

"Щастлив съм, че дойде денят, в който в рамките на БФАС вече имаме 11 различни състезателни дисциплини. Присъединявайки към вече съществуващите седем шампионата и тези по дрифт, драг, тайм атак и гимхана, искаме да постигнем няколко цели. За нас е важно да развием широк диапазон от дисциплини, така че състезателите да имат избор и да участват там, където са най-конкурентоспособни", коментира председателят на БФАС Радослав Козлеков.