Дебелият сняг в Румъния и България може да принуди наши акробати да се кандилкат 30 часа във втора класа във влак за състезания в Украйна, съобщиха от федерацията. Четворката (младежи) трябва да участва в силния турнир във Виница идната седмица, но още не е ясно дали спортистите, треньорът им Иван Иванов и генералният секретар на БФСА Николина Христова ще могат да си осигурят билети за спален вагон.

"Проблемът идва от това, че заради огромните преспи и повреди в релсите на румънска територия, в момента влаковете от Украйна не стигат до страната ни. Пробвахме да резервираме билети за спален вагон от Гюргево или Букурещ, но се оказа невъзможно. Можем да го направим, само ако влакът тръгне от България. Дано до неделя всичко се оправи и да пътуваме нормално. Много бихме се радвали, ако можехме да си позволим да летим със самолет, но няма как, заради оскъдния бюджет на федерацията ", обясни Н. Христова, която трябва да съдийства на турнира в Украйна.

Състезанието във Виница ще е първото за четворката в новия й състав: Денис Андреев, Исус Маринов, Елвис Величков и Теодор Великов. Промяната идва от включването на Елвис, който след европейското във Варна миналата година смени Боян Иванов.

"Този турнир е изключително важен за четворката, защото ще е единствената й международна изява преди световното в САЩ през април", заяви Иван Иванов. Според него квартетът има потенциал дори за отличие в Орландо.

За участие в световния шампионат българската федерация е одобрила общо 15 акробати от трите възрасти.