България може да бъде домакин на голямо първенство по лека атлетика в най-скоро време, това довери за Гонг президентът на родната федерация Добри Карамаринов.

Вариантът да приеме голям шампионат засега е само Сливен. Задачата е тази година да се оборудват с необходимите съоръжения и двата стадиона -основен и помощен, ни обясни босът на БГ атлетиката. Парите са обещани от шефа на ДАМС Весела Лечева и ще бъдат реално отпуснати в най-скоро време.

„Завършим ли съоръженията, можем да кандидатстваме за каквото си поискаме първенство”- смело обяви Карамаринов. Минусът на Сливен е, че е малко далеч от летище, но, ако магистралата до Бургас бъде изградена изцяло, проблемът отпада.

Вицепрезидентът на Европейската асоциация по лека атлетика -Свен Арне Хансен смята, че екипът ни във федерацията е способен да направи организацията на голямо първенство. Хансен би лобирал за България, тъй като оценката му за работата на родните специалисти е изключително висока.

Междувременно кулоарни слухове мълвят, че уличените в употреба на допинг Венелина Венева и Ваня Стамболова ще бъдат наказани от ИААФ до 31-ви януари. Възможно е, санкцията да е само една година, което означава, че двете биха могли да участват в Пекин. Другият вариант е две години, за съжаление по правилник това е по-реалното решение на ИААФ.