Бившият следовател по делото на Оскар Писториус Хилтън Бота смята, че параолимпиецът е убил приятелската си Реева Стенкамп. В юнския брой на Vanity Fair ще се появи интервю, в което ще се появят още подробности около следствието, разкри редакторът на изданието.

„Няма начин нещо друго да се е случило. Не е имало влизане с взлом. Единственото място, откъде можеше да има влизане беше отворен прозорец в банята, но ние направихме всичко възможно, за да установим, че през него е невъзможно да се мине. Затова мисля, че той е виновен. Той я е застрелял – това е“, заяви категорично следователят.

Бота смята, че ще бъде призован в съда, за да даде показания. Той бе отстранен от случая. Водещият детектив, който разследваше южноафриканския състезател Оскар Писториус, се оказа обвиняем в опит за убийство. Според медиите, длъжностното лице е направилo опит за убийство след открита стрелба в микробус, в който се намирали седем души.

Майката на убитият модел също е разговаряла с представителя на списанието. Г-жа Стенкамп споделя, че дъщеря й е имала мечта, да се появи на страниците на Vanity Fair, но „за съжаление, трябваше да загуби живота си, за да се случи.“

Атлетът с ампутираните крака в обвинен в убийството на своята приятелка Рева Стенкамп. Тялото с няколко огнестрелни рани беше открито от полицията на 14 февруари. Освен това, в дома на Оскар Писториус бяха открити редица доказателства, които подсказват, че действията на атлета не са били породени от страх, че в дома му е нахлул крадец, каквото твърдеше самият той в началото.

Оскар Писториус е заплашен от 20 години затвор, ако бъде признат за виновен.