Руската суператлетка Елена Исинбаева претърпя първо разочарование от шест години насам. Шампионката на овчарски скок бе победена от полякинята Ана Роговска по време на Гран При на Лондон, на стадион „Кристъл Палас”.

И двете атлетки скочиха 4.68 метра, но за Исинбаева остана второто място, тъй като Роговска стигна с по-малко опити до височината. И двете не успяха да скочат 4.78м.

Елена Исинбаева има 26 рекорда на овчарски скок, като последният, който постави, бе на Олимпиадата в Пекин – 5.05 метра. 27-годишната рускиня сподели вчера, че не се чувства в добра форма, но е уверена, че това ще се промени до Световното първенство в Берлин следващия месец.

Очаквани победи в Лондон снощи спечелиха Юсеин Болт, който въпреки лошите условия даде време 9.91 сек. Бланка Влашич скочи 2.02 метра, но нямаше реална конкуренция, като нито една от съперничките й не мина 1.92 метра. Тя бе близо до преодоляването и на 2.06, но не успя от третия опит. Дерон Роблес победи на бягането с препятствия, макар и с твърде скромно време – 13.29.