Световният шампион Стюарт Бингам направи невероятен обрат срещу Мартин Гулд и се класира за полуфиналите на Шанхай Мастърс. 39-годишният англичанин, който продължава защитата на титлата си в турнира спечели с 5:4 фрейма, след като изоставаше с 2:4. Последните три части от мача бяха изключително нервни и двамата допуснаха някои много груби грешки. Бингам обаче показа по-голяма издържливост и характер и в крайна сметка успя да се класира за полуфинала.

Гулд пропусна две възможности да затвори мача в седмия и осмия фрейм, като най-фрапиращият му пропуск бе по жълтата топка, когато имаше контрол над масата и трябваше само да изчисти цветните топки, за да се поздрави с успеха.

Бингам също на няколко пъти си усложни сам ситуацията, но все пак имаше и необходимата доза шанс, за да се поздрави с крайния успех.

Най-големият брейк на Бингам бе постигнат в петия фрейм, когато записа 88 точки. Той завърши мача със серия от 60 точки.

На полуфинала Бингам ще се изправи срещу Джъд Тръп, който отстрани с категоричния резултат 5:1 фрейма Марк Уилиамс.

Успехът на Асото в колодата обаче не дойде толкова лесно, колкото показва резултатът. Уелският му съперник бе много близо до това да завърже интригата в мача в петия фрейм, но на няколко пъти в решаващи моменти излезе от позиция, което в крайна сметка му коства загубата на петата част. В шестия фрейм Тръмп бе изключително убедителен и не остави никакво съмнение върху своята победа в мача.

Защитаващият титлата си от миналата година на Шанхай Мастърс Стюарт Бингам ще се изправи срещу Джъд Тръмп в първия полуфинал на турнира.